Welkom bij de ouderwerking

Wil jij je ook meer betrokken voelen bij het schoolgebeuren van je kind? Dat kan! Sluit je aan bij de ouderwerking van Qworzó.

Je kan op verschillende manieren een bijdrage leveren. Help je graag een handje bij een activiteit, vind je het leuk om iets te organiseren of wil je graag deelnemen aan de vergaderingen van het kernteam?

Ook als je tijd beperkt is, kan je je aanmelden. Stuur een mailtje naar ouderwerkingqworzo@gmail.com en vertel wat jij graag wil doen. Je kan ook altijd één van de ouders aanspreken aan de schoolpoort.

De leden van de ouderraad stellen zich voor

Helaas kon de ouderraad dit jaar hun werking niet voorstellen op de algemene infoavond van de school. Daarom lanceren ze een campagne op hun Facebookpagina @OudersQworzo.

Elke dag zetten ze bij de verhalen één van de leden van het kernteam in de kijker. Zo ontdek je waar deze ouder een kei in is want alle talenten zijn welkom bij onze ouderwerking. Op www.qworzo.be/ouderraad zie je ook wie op dit moment deel uitmaakt van de ouderraad en lees je meer over de werking.

Juf Ann Willems afwezig

Juf Ann is voor enkele weken afwezig. Ze wordt vervangen door juf Janne Maere. Er gebeurde een goede overdracht van de kinderen door juf Ann en juf Lieselot. Je kan de nieuwe juf bereiken via janne@qworzo.be.

Juf Conny afwezig

Juf Conny is voor enkele weken afwezig. Ze wordt vervangen door juf Tinne Dockx. Er gebeurde een goede overdracht van de kinderen door de zorgleerkracht. Je kan de nieuwe juf bereiken via tinne.dockx@qworzo.be

Voorstelling academie woord en beeld voor het tweede en derde leerjaar

Dinsdag 14 september organiseert academie woord en beeld voor de Merksplasse scholen de voorstelling “Popt het niet dan knalt het”. Deze gaat door in het gemeenschapscentrum. De leerkrachten doen een mooi aanbod van muzische activiteiten voor en na deze voorstelling. Ze zingen een liedje, ontwerpen een deurmat, doen een rollenspel enzovoort.

Woensdagnamiddag tafeltennis voor het tweede leerjaar

Woensdag 15 september organiseert MOEV in samenwerking met TTK Merksplas een tafeltennisinitiatie voor leerlingen van het tweede leerjaar. Kinderen die hieraan willen deelnemen schrijven zich in met het inschrijvingsformulier dat ze bij hebben. Ze worden verwacht aan de sporthal van Merksplas om 13.15 uur. De activiteit start om 13.30 uur en eindigt om 15.30 uur. De kinderen nemen hun turnpantoffels, een drinkbus en een koek mee. Deze activiteit is gratis.

Volgende week vrijdag is het STRAPdag

Volgende week vrijdag 17 september, is het weer STRAPdag. Een dag die ons aanmoedigt om naar school te STAPPEN en te TRAPPEN. We dragen deze actie op schoolniveau omdat niet iedereen te voet of met de fiets kan komen.

Vanaf maandag 13 september moedigen we alle kinderen aan om te voet of met te fiets naar school te komen. Alle voetgangers en fietsers krijgen letterlijk een dikke duim. Vrijdag sluiten we af en tellen we alle dikke duimen.

Medisch contactmoment voor eerste, vijfde en zesde leerjaar

Voor het eerste, vijfde en zesde leerjaar vindt er in september en oktober een medisch contactmoment van het CLB plaats. Voor het eerste en vijfde leerjaar gaat dit door op school. Het medisch contactmoment voor het zesde leerjaar gaat door in het CLB in Hoogstraten. De leerlingen gaan er met de bus naartoe.

Vandaag komen er brieven mee die door de ouders ingevuld worden. Geef ze zo snel mogelijk ingevuld met je kind mee terug.

Aanvraag onderwijscheques via het sociaal huis

Ook dit schooljaar biedt het sociaal huis onderwijscheques aan. Het systeem voor kleuter- en lager onderwijs is ongeveer hetzelfde als vorig jaar: een korting van €40 op de schoolfacturen, rechtstreeks gestort aan de school. Gezinnen met een verhoogde tegemoetkoming worden persoonlijk aangeschreven. De aanvraag moet je zelf doen. De flyer om de aanvraag te doen vind je in bijlage. Word je niet persoonlijk aangeschreven en denk je toch dat je in aanmerking komt, dan moedigen we je aan om de aanvraag toch te doen.

Zwemmen

Donderdag 16 september zwemmen volgende klassen:

  • Eerste beurt: 3A/3B (vertrek 13.00 uur)
  • Tweede beurt: 4A/3C

Fietsen

Maandag 13 september fietsen de volgende klassen 3B/3C.

Donderdag 16 september fietsen de volgende klassen 4A/4B.


De kinderen brengen hun fiets mee en evt. hun fietshelm. Ze plaatsen hun fiets op het grasveld aan de rode fietsenstalling. Daar hangt een fietsparkingbordje.

Ter info

  • Het aanbod aan vormingen die de opvoedingswinkel organiseert vind je in de brochure in de postkaft.
  • Heb je zin in vrijwilligerswerk? Je kan je aanmelden via Eerstelijnszone Kempenland. De flyer vind je in bijlage.
  • Tafeltennisclub Merksplas organiseert op 11 september een initiatiedag voor benjamins, geboortejaar 2013 t.e.m. 2016. Een flyer wordt met de kinderen die hiervoor in aanmerking komen, meegegeven.

Voor alle kinderen geeft de tafeltennisclub een algemene informatieflyer mee.

  • Op woensdag 15 september vindt de voorstelling “Va is koning” plaats in het G/C De MARc/kT in Merksplas. Een aanrader voor iedereen met een hart voor dementie. De flyer vind je in bijlage.
  • De Academie voor Muziek en Woord de Noorderkempen biedt vanaf dit schooljaar danslessen aan voor kinderen van 6, 7 of 8 jaar. Deze gaan door op maandag om 17.30 uur tot 18.30 uur in Sportcentrum ’t Hofeinde in Merksplas. Je vindt de flyer in de postkaft.

 

Kalender

ma 13 sep   Fietsen 3B/3C
di 14 sep   Medisch contactmoment 6A te Hoogstraten in de voormiddag
di 14 sep   Voorstelling academie woord en beeld in GC om 9u15
do 16 sep   Fietsen 4A/4B
do 16 sep   Zwemmen 3A/3B – 4A/3C
vr 17 sep   Strapdag
wo 22 sep   Dag van de sportclub
do 23 sep   Scholenveldloop
za 02 okt   Vormsel
zo 03 okt   Eerste communie
ma 04 okt   Pedagogische studiedag